Komorebi Rituals

Shinrin Yoku 

Ga je mee voor Forest Therapy in het bos? Elke maand gaan we in een kleine groep van maximaal 5 personen een ochtend op pad in het bos.

Wat is Shinrin Yoku?

Shinrin Yoku komt uit Japan en betekent ‘bos-baden’. Het wordt ook wel vertaald als ‘bos-therapie’, vanwege de helende eigenschappen van het bos. In het Engels is de vertaling: ‘forest-bathing’. Voor mij persoonlijk past "Forest Therapy" het meest, het bos geeft therapie en doet dit duidelijk en liefdevol.

De naam is wat misleidend: je neemt niet letterlijk een bad in het bos! Door al je zintuigen heel bewust te activeren leer je hoe je met hulp van de natuur meer in het ‘nu’ kunt zijn. Je gedachten raken daardoor op de achtergrond en je komt in contact met jezelf, met wie jij ten diepste bent.

De natuur is daarbij een liefdevolle en geduldige gids; de bomen, de dieren en de elementen kunnen je zowel fysiek als geestelijk helen en soms zelfs op een verrassend ander niveau van leven brengen: intuïtiever en met meer rust.

Waarom is Shinrin Yoku zo heilzaam?

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de heilzame effecten van Shinrin Yoku op onze gezondheid. Die zijn spectaculair te noemen. Zo verlaagt bos-baden je hartslag en bloeddruk, het reduceert de productie van stresshormonen, verbetert je immuunsysteem en vergroot je algehele gevoel van welzijn. Eén keer bosbaden kan dus al nét datgene zijn wat je nodig hebt in een drukke periode of als je je niet helemaal jezelf voelt.

Maandelijks op maandag- of woensdagochtend

Eén keer per maand nemen we op maandag- of woensdagochtend een bad in het bos. Op deze dagen is het gewoon het rustigst in het bos en de Soesterduinen. Ik realiseer me dat veel mensen werken op maandag en woensdag, maar je kunt dit natuurlijk ook als een mooie stap zien om wat meer tijd aan jezelf te gaan besteden en de dag daarom vrij te nemen. Het is een cadeau aan jezelf waar je nog dagen plezier aan zult beleven, zowel fysiek als mentaal. 

Kosten

Eenmalige tocht. Dit is inclusief thee en een lekkernij aan het einde van ons verblijf in de natuur €44,44

Shinrin Yoku inclusief microdosering truffels, thuis-oefeningen, voor en nazorg €68,68 

Praktisch

Duur: 09:30 - 13:30 // Locatie: Deze bijzondere workshops vinden plaats in de Soesterduinen dichtbij Amersfoort waar ik een bijzondere band mee heb & een Yurt. Er is gelegenheid tot gratis parkeren. Je kan navigeren naar Birkstraat 150 Soest (verzamelen voor de slagboom van Camping Monnickenbosch). Je kunt mij bereiken op telefoonnummer 0624198010 

Ik zorg voor thee en wat lekkers, neem je zelf een lunchpakketje mee?
Ik wil dit!

Jaarabonnement Shinrin Yoku

Het (half)jaarabonnement Leven met het ritme van de seizoenen is een heerlijk cadeau aan jezelf! Iedere maand de verbinding met jezelf en de natuur maken. Ontspannen, energie opdoen en je immuunsysteem een boost geven.

Je ontvangt 10 Shinrin Yoku tochten op verschillende locaties in Nederland én een in Spanje of Frankrijk (reis- en verblijfkosten niet inbegrepen). Iedere locatie brengt een geheel eigen energie! Als je wilt kun je je tocht ondersteunen met een microdosering truffels of rapé.

Na iedere wandeling zullen we evalueren en ontdekken wat de Shinrin Yoku tocht je heeft gebracht. Na een jaar zul je dus heel wat inzichten hebben ontvangen! Daarnaast ben ik de gehele periode je coach en kun je met al je vragen n.a.v. je inzichten bij mij terecht. Ook ontvang je geregeld oefeningen voor thuis.

Deelnemers aan Leven met het ritme van de seizoenen ontvangen korting op mijn ceremonies & retraites.

Kosten: 5 rittenkaart 175,- // 10 rittenkaart 350,- // 5 rittenkaart met microdosering + voor- en nazorg 250,-
Data: Bekijk de agenda voor de actuele data
Tijden: 09:30 - 13:30
Ik wil Leven met het ritme van de seizoenen!

Ervaringen

  • Ik vond het een hele fijne ochtend. Ik vond de sfeer die gecreëerd werd heel warm, veilig en ontspannend. Het was voor mij een ochtend zonder afleiding van buitenaf, waarbij de focus lag op de positieve kracht van de natuur. Ik heb vol bewondering naar de natuur gekeken en het heeft mij veel nieuwe positieve energie gegeven. Ik ben erg gemotiveerd geraakt om vaker zelf op zo'n bewuste manier de natuur in te gaan, meer te leren over de kracht van de natuur en ook om eens wat vaker van de paden af te wijken (letterlijk en figuurlijk). Al met al een super fijne ervaring die ik iedereen zou aanraden! Nogmaals; heel erg bedankt! - Marijn
  • In alle hectiek van het dagelijks leven brengt een ochtend shinrin-yoku met Jantine je weer terug bij de basis. Onder subtiele leiding van Jantine kun je weer even diep in- en uitademen in het bos, genieten van de mooie natuur en helemaal tot jezelf komen. Het heeft mij veel gebracht! Ik raad het iedereen aan  - Inge
Copyright 2022 Komorebi Rituals - 
 Webdesign Waves & Woods
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram