Komorebi Rituals

Voorbereidingen Cacaobliss Ceremonie

Cacaobliss is een plant medicijn gemaakt vanuit een alchemie van verschillende planten om vanuit je zielsniveau te genezen. Soms gaat cognitieve therapie en reguliere zorg niet diep genoeg en zijn we op zoek naar onze essentie. Een Cacaobliss reis maakt het mogelijk om een diepe innerlijke reis te maken in een ceremoniële setting die je enorm kan ondersteunen in het leven. Het helpt bij levensvragen en om daar inzichten in te krijgen. Bij het ontwaken, het helen van het verleden, pijn in het heden en om meer zelfliefde te ontwikkelen. 

Cacaobliss is een helend plantmedicijn dat de focus heeft op het hart, het is een helend medicijn van moeder natuur, voor lichaam en geest. De rauwe cacao, meer dan 28 ondersteunende kruiden, psilocybine en caapi helpen jou je bewustzijn te verruimen, het verkrijgen van inzichten en het helen van het verleden of pijn. Cacaobliss is een liefdevol en toegankelijk medicijn omdat de intensiteit opgebouwd kan worden naar wens gedurende de ceremonie. Plantmedicijnen kunnen je inzichten geven over de oorzaak en het helpen bij oplossen van je problemen. Plantmedicijnen worden al duizenden jaren ceremonieel gebruikt als medicijn voor lichaam en geest. Het heeft een sterk werkende, reinigende, helende werking.

Persoonlijke aandacht

De ceremonies worden begeleid door mij, Jantine Winter, oprichter van Komorebi Rituals en eventueel een tweede of derde begeleider. Elke begeleider heeft waardevolle wijsheid en ervaringen om te delen. Wij zijn allemaal ervaren in het werken met mensen op psychologisch, emotioneel, fysiek en spiritueel niveau. Zelf werk ik al 22 jaar in de reguliere zorg als Autismedeskundige, sociaal pedagogisch hulpverlener en zorgmanager van een zorginstelling. Persoonlijke aandacht is bij mij een belangrijk element en voorafgaand aan de ceremonie is er een individuele toetsing of het voor jou het juiste moment om deel te nemen. IK heb bewust gekozen voor kleine groepen met maximaal 7 deelnemers. Om je volledig over te kunnen geven aan het proces is een betrouwbare, veilige en warme setting belangrijk. Binnen onze ceremonies is dit gewaarborgd. Zeer ervaren en gediplomeerde, professioneel, deskundig en liefdevolle begeleiding met een gedegen achtergrond is bij Komorebi Rituals gegarandeerd.

Investering in jezelf

Een Cacaobliss dag ceremonie zal plaatsvinden van 10.00 uur tot 19.00 uur in een mooie, sfeervolle groepsruimte. Een Cacaobliss met overnachting vind plaats in de Yurt te Soesterduinen en zal rond 15 uur starten tot de volgende dag 12 uur. (ivm de groepsgrootte kunnen de tijden afwijken).

We beginnen met een opening , kennismaking, we delen onze intenties en bereiden ons voor. De reiservaring duurt tussen de 5 en 6 uur. Iedere reis is heel persoonlijk en wij houden een ceremoniële structuur aan. Muziek, klanken en geuren spelen daarbij een belangrijke rol.

Na afloop wordt er een (lichte) maaltijd gegeten en gaat iedereen slapen. De volgende ochtend is er een ademsessie en een afsluitende deelronde met aandacht voor integratie. We ronden gezamenlijk af en daarna ben je in principe in staat om met eigen vervoer naar huis te rijden.

De kosten voor een dag ceremonie bedragen tussen de 100 en 200 euro en van een tweedaagse is dit 265 euro , dit is afhankelijk van de groepsgrootte en is incl. Rapé (optioneel, geen extra kosten), Soundhealing, Breathwork, sharing, begeleiding door een professioneel team, thee, versnaperingen, plantmedicijnen en een lichte avondmaaltijd. Dit kan in een groepsceremonie, en 1 op 1 ceremonie of je kan je eigen groep samenstellen met bijvoorbeeld vrienden of familie.

De optimale voorbereiding op jouw Cacaobliss Ceremonie

Wanneer jij hebt besloten om deze prachtige reis met jezelf te gaan maken, kan jij jouw gewenste deelname doorgeven via het inschrijfformulier. Dit kan worden gestuurd naar jantine@komorebi-rituals.nl Heb je eerst vragen en/of wil je nader kennismaken mail dan dat je een afspraak wilt maken of maak gebruik van het plantmedicijn spreekuur op woensdag ochtend van 9 - 10 uur.

Intakegesprek

Na ontvangst van het aanmeldformulier neem ik binnen 10 (werk)dagen contact op voor een intakegesprek. Er is in dit gesprek ruimte voor onze eerste kennismaking, het bespreken van de gezondheidssituatie, het stellen van vragen en het bevestigen van de datum. Ik zal je begeleiden in het verwezenlijken van de voor jou meest mooiste en voorspoedig verlopende ervaring. Dit doe ik door jou te adviseren en de specifieke voorbereidingen te treffen. De werkzame stof in Cacaobliss komt namelijk het best tot zijn recht met de juiste voeding, leefstijl en intenties. Komorebi Rituals adviseert jou een voorbereidingsperiode van minimaal een volle week vooraf aan de Ceremonie. Op basis van jouw persoonlijke (gezondheids)situatie wil ik jou vragen deze periode te verlengen. Houd hier rekening mee in het plannen van de ceremonie in jouw agenda.

Praktisch

Draag tijdens de ceremonie comfortabele wit gekleurde kleding, warme sokken. Een witte kleur dragen zorgt er voor dat je beter bij jezelf kan blijven. Heb je geen witte kleding, draag dan beige of lichtgrijs of een andere hele lichte kleur.

Neem wat dingen mee naar de Cacaobliss Ceremonie die jou een veilig gevoel geven: foto's, stenen, etc.

Heb je een tweedaagse Cacaobliss Ceremonie geboekt? Neem dan zelf een kussen, slaapzak/ warme deken en een handdoek mee.

Wat kun je doen om je goed voor te bereiden?

Een goede voorbereiding op je Cacaobliss ceremonie helpt! Dit geldt zowel mentaal, spiritueel als lichamelijk. Cacaobliss is een heilig medicijn. Behandel dit dan ook zo en bereid je goed voor. 

Mentale voorbereiding kun je doen door je in een zo positief mogelijk omgeving te brengen en negativiteit te mijden. Stop bijvoorbeeld met het volgen van het nieuws, kijk geen televisie en ga bewust om met social media gebruik en telefoon gebruik. Je kunt bijvoorbeeld drie dagen voor je ceremonie met jezelf afspreken om momenten te creëren waarin je je telefoon weglegt. Je kunt bijvoorbeeld je telefoon pas pakken nadat je hebt ontbeten of je telefoon een (paar) uur voordat je gaat slapen wegleggen. Dit helpt ook voor een betere nachtrust.

Spirituele voorbereiding kun je doen door dagelijks te mediteren (al is het maar 5 minuten) en op die manier je spirituele verbinding te versterken. Je kunt ook denken aan yoga, wandelen in de natuur, massages, acupunctuur, een reiki en/of andere helende behandeling die helpen om je energie beter te laten stromen of bij het hebben van meer innerlijke rust.

Je fysieke voorbereiding zit met name in het dieet wat ik straks ga toelichten. Alles wat we in ons lichaam stoppen heeft invloed op ons gestel. Des te schoner je lichaam is des te beter je energie is . Dit heeft effect op jouw Cacaobliss reis. Daarnaast kun je denken aan sporten en bewegen. Dit helpt om je energie beter te laten stromen en om lekkerder in je vel te zitten. Bewegen doet een mens altijd goed. 

3 weken voor de ceremonie:
Stop met medicijnen zoals antidepressiva. ALTIJD MET TOESTEMMING VAN JE BEHANDELENDE ARTS. Gebruik van antidepressiva is gevaarlijk in combinatie met Cacaobliss! Voor sommige andere medicatie geldt een kortere tijd. Dit is tevens altijd in overleg met je behandelend arts. Indien je de plaats van de ceremonie al eerder wilt beleven kun je in de voorafgaande weken een shinrin yoku inclusief microdose meemaken met Jantine. Geef dit aan op het intake formulier.

2 weken voor de ceremonie:
Rust is een belangrijk aspect van het Cacaobliss dieet. Het allerbelangrijkste is dat je probeert zo veel als mogelijk rust probeert te creëren. Ga iedere dag even te mediteren, al is het maar 5 minuten. Focus op je ademhaling. Ga de natuur in. 

Stop met varkensvlees te eten. Stop met rood vlees, wit vlees en vis kan wel. 

Geen harddrugs als Cocaïne, LSD, MDMA, etcetera. Verminder alcohol gebruik tot 2 glazen per dag. (sowieso 3 dagen voor de ceremonie geheel stoppen)*Bij verslaving raden we aan om geheel te stoppen met Alcohol en of andere geestverruimende middelen.

Ga bewust met je seksuele contacten om. Je neemt deze energie mee in je ceremonie.

Microdosering Truffels en of andere planten kan wel gebruikt worden in je voorbereiding op je ceremonie. Dit is een vrije keuze.

Indien je regelmatig en/of dagelijks Marijuana gebruikt, stop hier dan 2 weken voor je ceremonie mee. MEER INFO OVER REGELMATIG (DAGELIJKS) MARIJUANA GEBRUIK Indien je regelmatig (dagelijks) Marijuana gebruik t is de kans groot dat de Choco Bliss moeilijk of zelfs niet gaat werken tijdens je eerste ceremonie. Het kan ook zijn dat je ligt te zweten of je lichaam struggled tijdens de ceremonie om in het medicijn te komen. We raden aan om 2 weken voor de ceremonie geen Marijuana, en geen THC olie te gebruiken.

3 dagen voor de ceremonie:
Al het bovenstaande en liever geen:

Seks & Masturbatie : Het is aan te raden om 3 dagen voor en 3 dagen na de ceremonie dit beide niet te doen.

Eet tot 3 uur van te voren lichte voeding. Mijn advies is om op de dag voor je ceremonie zoveel mogelijk plant based te eten 3 dagen voor je ceremonie en de op dag zelf zal ik dit verzorgen. Hoe schoner je lichaam is, des te beter het medicijn zal werken. Geen zware bv vette of grote hoeveelheid.

Je kunt wel water of thee drinken, soms krijgen mensen hoofdpijn wanneer ze niets drinken tijdens de ceremonie

Ga niet roken tijdens de ceremonie

Geen volle maag

Geen alcohol of drugs voordien of in combinatie

Wees bewust van je energie

Ga uitgerust in je connectie

Zet je intentie. Bijvoorbeeld: verbinding met vrienden, doorbreken van oude patronen, inzichten krijgen, leven vieren, hart openen

Op de dag van de Ceremonie:
In de ochtend een gezond ontbijt en lunch. Vers fruit, crackers als tussendoortjes. De hele dag door kan je gewo on kruidenthee of water drinken. Ik raad je aan om koffie te laten staan. Kies anders voor een decafé (koffie zonder caffeine) of een koffie vervanger zoals; Matcha Latte, Turmeric Latte of Beetroot Latte. Je dient 4 uur voor aan de ceremonie te stoppen met eten. 

*Indien je een begeleide ceremonie hebt geboekt en dit leest: Houd er rekening mee dat de tijd van aanvang afwijkt met de tijd van de opening van de ceremonie.

Graag heet ik je welkom in mijn prachtige Yurt te Soesterduinen aan de Birkstraat 150 Soest, vrij parkeren voor de camping. Ik kom je daar ophalen.
Copyright 2022 Komorebi Rituals - 
 Webdesign Waves & Woods
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram