Komorebi Rituals

Voorbereidingen Truffel Ceremonie

Truffels zijn puur en onbewerkt. De actieve stof is hier puur en alleen psilocybine. De truffel behoort tot het de wereld van de paddenstoel en maakt onderdeel uit van een gigantisch ondergronds netwerk. Dit ondergrondse netwerk noemt men mycelium, een schimmelformatie met een witte, draderige structuur. De Truffels zijn diep verbonden met de wijsheid van de aarde . Ze groeien in schimmel en groeien overal doorheen. Ze zijn oersterk.

In de documentaire ‘Fantastic Fungi’ is zelfs te zien hoe Psylosobine door olie heen groeit. Ze kunnen al het leven transformeren. Hiermee wil ik aangeven hoe ongelooflijk krachtig deze spirit is. Aangezien deze spirit een grote transformatiekracht heeft, kan het ook een transformatie in ons, mensen teweeg brengen. Het geeft inzicht, wijsheid en helpt om niet teveel in je hoofd te zitten, maar juist in je hart te komen. In je hart ligt je ware kracht verborgen.

De Psylosobine is een netwerk onder de grond dat signalen uitzendt. Alles is met elkaar verbonden en communiceert met elkaar. De Psylosobine heeft een mannelijke spirit en geeft mannelijke kwaliteiten, zoals: focus, praktische gidsing bij het maken van keuzes en geen afleiding . De schimmels waarin de Psylosobine groeit staat in verbinding met bomen die veel wijsheid bezitten. Psylosobine maakt nieuwe neuroverbindingen waardoor je geleidelijk overtuigingen kunt veranderen in je systeem.

Tijdens de ceremonie creëer ik voor jou een veilige omgeving, waarin je in alle rust jouw innerlijke wereld kunt ervaren. Truffels nemen je mee op reis en je mag erop vertrouwen dat je ontvangt wat op dat moment goed voor jou is en wat past bij wat jij aankunt.

Persoonlijke aandacht

De ceremonies worden begeleid door mij, Jantine Winter, oprichter van Komorebi Rituals en eventueel een tweede of derde begeleider. Elke begeleider heeft waardevolle wijsheid en ervaringen om te delen. Wij zijn allemaal ervaren in het werken met mensen op psychologisch, emotioneel, fysiek en spiritueel niveau. Zelf werk ik al 22 jaar in de reguliere zorg als Autismedeskundige, sociaal pedagogisch hulpverlener en zorgmanager van een zorginstelling. Persoonlijke aandacht is bij mij een belangrijk element en voorafgaand aan de ceremonie is er een individuele toetsing of het voor jou het juiste moment om deel te nemen. IK heb bewust gekozen voor kleine groepen met maximaal 7 deelnemers. Om je volledig over te kunnen geven aan het proces is een betrouwbare, veilige en warme setting belangrijk. Binnen onze ceremonies is dit gewaarborgd. Zeer ervaren en gediplomeerde, professioneel, deskundig en liefdevolle begeleiding met een gedegen achtergrond is bij Komorebi Rituals gegarandeerd.

Investering in jezelf

Een Truffel dagceremonie zal plaatsvinden van 10.00 uur tot 19.00 uur in een mooie, sfeervolle groepsruimte. Een Truffel ceremonie met overnachting vind plaats in de Yurt te Soesterduinen en zal rond 15 uur starten tot de volgende dag 12 uur. (ivm de groepsgrootte kunnen de tijden afwijken).

We beginnen met een opening , kennismaking, we delen onze intenties en bereiden ons voor. De reiservaring duurt tussen de 5 en 6 uur. Iedere reis is heel persoonlijk en wij houden een ceremoniële structuur aan. Muziek, klanken en geuren spelen daarbij een belangrijke rol.

Na afloop wordt er een (lichte) maaltijd gegeten en gaat iedereen slapen. De volgende ochtend is er een ademsessie en een afsluitende deelronde met aandacht voor integratie. We ronden gezamenlijk af en daarna ben je in principe in staat om met eigen vervoer naar huis te rijden.

De kosten voor een dag ceremonie bedragen tussen de 100 en 200 euro en van een tweedaagse is dit 285 euro, dit is afhankelijk van de groepsgrootte en is incl. Rapé (optioneel, geen extra kosten), Soundhealing, Breathwork, sharing, begeleiding door een professioneel team, thee, versnaperingen, plantmedicijnen en een lichte avondmaaltijd. Dit kan in een groepsceremonie, en 1 op 1 ceremonie of je kan je eigen groep samenstellen met bijvoorbeeld vrienden of familie.

De optimale voorbereiding op jouw Truffel Ceremonie

Wanneer jij hebt besloten om deze prachtige reis met jezelf te gaan maken, kan jij jouw gewenste deelname doorgeven via het inschrijfformulier. Dit kan worden gestuurd naar jantine@komorebi-rituals.nl Heb je eerst vragen en/of wil je nader kennismaken mail dan dat je een afspraak wilt maken of maak gebruik van het plantmedicijn spreekuur op woensdag ochtend van 9 - 10 uur.

Intakegesprek

Na ontvangst van het aanmeldformulier neem ik binnen 10 (werk)dagen contact op voor een intakegesprek. Er is in dit gesprek ruimte voor onze eerste kennismaking, het bespreken van de gezondheidssituatie, het stellen van vragen en het bevestigen van de datum. Ik zal je begeleiden in het verwezenlijken van de voor jou meest mooiste en voorspoedig verlopende ervaring. Dit doe ik door jou te adviseren en de specifieke voorbereidingen te treffen. De werkzame stof in Cacaobliss komt namelijk het best tot zijn recht met de juiste voeding, leefstijl en intenties. Komorebi Rituals adviseert jou een voorbereidingsperiode van minimaal een volle week vooraf aan de Ceremonie. Op basis van jouw persoonlijke (gezondheids)situatie wil ik jou vragen deze periode te verlengen. Houd hier rekening mee in het plannen van de ceremonie in jouw agenda.

Praktisch

Draag tijdens de ceremonie comfortabele wit gekleurde kleding, warme sokken. Een witte kleur dragen zorgt er voor dat je beter bij jezelf kan blijven. Heb je geen witte kleding, draag dan beige of lichtgrijs of een andere hele lichte kleur.

Neem wat dingen mee naar de Truffel Ceremonie die jou een veilig gevoel geven: foto's, stenen, etc.

Heb je een tweedaagse Truffel Ceremonie geboekt? Neem dan zelf een kussen, slaapzak/ warme deken en een handdoek mee.

Wat kun je doen om je goed voor te bereiden?

DIEETINFORMATIE
Met de juiste voorbereidingen in jouw voeding - en leefstijl kan je de werking van de truffels beïnvloeden. Er zijn enkele adviezen die noodzakelijk zijn om op te volgen vanwege een mogelijke contradictie met de truffel, maar om de meeste waarde uit jouw ervaring te halen zijn aanvullende adviezen zeker aan te raden. Ik zal je voorzien van een complete lijst aan voedingsmiddelen die wel/niet zijn toegestaan in de aanloop naar de Truffel ceremonie. Indien er verder geen afwijkende gezondheidssituatie bestaat, zien de voorbereidingen omtrent voeding er als volgt uit:

7 dagen vóór de Truffel ceremonie:
Maximaal 1 - 2 cafeïnehoudende dranken zoals koffie en frisdrank
Minimaliseren van alcoho lgebruik
Minimaliseer suikerhoudende producten
Geen drugs

3 - 5 dagen vóór de Truffel ceremonie:
Tyramine - beperkt dieet
Vegetarisch
Suikervrij
Geen cafeïne, theïne, alchohol, (soft)drugs
Stoppen met supplementen

De dag van de ceremonie:
Minimaal 4 - 5 uur voor aanvang nuchter blijven

Minimaal 24 uur ná de Truffel ceremonie:
Tyramine - beperkt dieet
Cafeïne - en theïnevrij
Geen alcohol, drugs
Minimaliseer suiker
Vegetarisch

Extra Tips

Tip #1 Het is belangrijk dat je in de dagen voorafgaand aan de truffel ceremonie al zoveel mogelijk bewust wordt en rekening houdt met het proces dat komen gaat. Wist je bijvoorbeeld dat een orgasme veel energie uit het lichaam weghaalt, terwijl je tijdens een ceremonie zo hoog mogelijk in je energie moet zitten om de ceremonie optimaal te beleven? Daarom wordt geadviseerd om drie dagen ervoor (en erna) geen orgasme te hebben. Naast seksuele onthouding moet het hebben van sociale contacten zoveel mogelijk beperkt worden tijdens deze dagen. Truffel ceremonie voorbereiden

Tip #2 Probeer voorafgaand aan de ceremonie ook zo min mogelijk naar beeldschermen te kijken. Even geen tv, laptop of smartphone, maar lekker naar buiten gaan en de natuur opzoeken. Doe dit het liefst helemaal alleen en luister ook niet naar muziek. Door in de natuur te zijn stel je je open voor inzichten die je tijdens de ceremonie zal o ntvangen. Truffel ceremonie voorbereiden

Tip #3 Ook is het belangrijk om gezond (het liefst vegetarisch) te eten en zo min mogelijk suikerrijke voeding te nuttigen. Het gebruik van drugs en/of alcohol wordt streng afgeraden in de aanloop naar de ceremonie dag. Beperk ook de inname van koffie en f risdranken waar cafeïne in zit en neem geen ​supplementen meer in. Wanneer de dag van de ceremonie is aangebroken is het belangrijk dat je ongeveer 5 uur van tevoren niets meer eet.

Tip#4 Een van de activiteiten die je zou kunnen ondernemen ter bevordering van de kwaliteit van jouw reis betreft het zetten van een intentie. Met psychedelica krijg jij de kracht om op een diepere en heldere manier naar jouw leven te kijken. Het geeft je de mogelijkheid om in te zoomen op vraagstukken waar je mogelijk al langere tijd mee zit. Door het zetten van een intentie kies je een richting en zal de reis echt een bijdrage kunnen leveren aan het vinden van de door jouw gewenste antwoorden. Op de dag van de ceremonie zullen we hier met elkaar ook kort nog even de aandacht aan geven.

De periode na de Truffel Ceremonie

Hoe de reis door jou gaat worden ervaren is heel persoonlijk. Al zal de truffel diezelfde dag nog lichamelijk zijn uitgewerkt, blijven alle indrukken voor een langere tijd bij jou voelbaar. De hele reis omvat zowel de dag zelf als de periode ervoor en erna. Het direct terug herstarten van de normale dagelijkse gang van zaken kan een belemmering vormen voor het optimaal verwerken van deze indrukken.

Plan een datum in de agenda die jou de ruimte geeft om minimaal één dag na de ceremonie vrij te nemen van iedere vorm van verplichting. Probeer jezelf te weerhouden om direct sociaal contact op te zoeken. Geef jezelf de ruimte om de ervaring voor jezelf op te schrijven. Het is reeds bewezen dat wanneer je deze zelfzorg biedt er meer ruimte is voor zichtbare persoonlijke overwinningen, langdurige heldere inzichten.

Graag heet ik je welkom in mijn prachtige Yurt te Soesterduinen aan de Birkstraat 150 Soest, vrij parkeren voor de camping. Ik kom je daar ophalen.
Copyright 2022 Komorebi Rituals - 
 Webdesign Waves & Woods
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram