Komorebi Rituals

Plantmedicijn Ceremonie

Plantmedicijnen kunnen je inzichten geven over de oorzaak en het helpen bij oplossen van je problemen. Plantmedicijnen worden al duizenden jaren ceremonieel gebruikt als medicijn voor lichaam en geest. Het heeft een sterk werkende, reinigende, helende werking.

Na mijn eigen diepgaande ervaringen met plantmedicijnen bij de opleiding van Inner Journey wil ik mensen d.m.v. natuurmedicijnen ondersteunen om de eigenheid terug te vinden.

In mijn Yurt en ceremonie ruimte heb ik een veilige omgeving gecreëerd, waarin je in alle rust jouw innerlijke wereld kunt ervaren. Truffels nemen je mee op reis en je mag erop vertrouwen dat je ontvangt wat op dat moment goed voor jou is en wat past bij wat jij aankunt.

Hoe de reis door jou gaat worden ervaren is heel persoonlijk. Al zal het plantmedicijn diezelfde dag nog lichamelijk zijn uitgewerkt, blijven alle indrukken voor een langere tijd bij jou voelbaar. De hele reis omvat zowel de dag zelf als de periode ervoor en erna. Het direct terug herstarten van de normale dagelijkse gang van zaken kan een belemmering vormen voor het optimaal verwerken van deze indrukken.

Ik werk samen met meerdere begeleiders, elke begeleider heeft waardevolle wijsheid en ervaringen te delen. Wij zijn allemaal ervaren in het werken met mensen op psychologisch, emotioneel, fysiek en spiritueel niveau.

Wat is het verschil tussen Truffels & Cacaobliss?

Truffels

Truffels zijn puur en onbewerkt. De actieve stof is hier puur en alleen psilocybine. 

De truffel behoort tot het de wereld van de paddenstoel en maakt onderdeel uit van een gigantisch ondergronds netwerk. Dit ondergrondse netwerk noemt men mycelium, een schimmelformatie met een witte, draderige structuur. De Truffels zijn diep verbonden met de wijsheid van de aarde . Ze groeien in schimmel en groeien overal doorheen. Ze zijn oersterk.

In de documentaire ‘Fantastic Fungi’ is zelfs te zien hoe Psylosobine door olie heen groeit. Ze kunnen al het leven transformeren. Hiermee wil ik aangeven hoe ongelooflijk krachtig deze spirit is. Aangezien deze spirit een grote transformatiekracht heeft, kan het ook een transformatie in ons, mensen teweeg brengen. Het geeft inzicht, wijsheid en helpt om niet teveel in je hoofd te zitten, maar juist in je hart te komen. In je hart ligt je ware kracht verborgen.

De Psylosobine is een netwerk onder de grond dat signalen uitzendt. Alles is met elkaar verbonden en communiceert met elkaar. De Psylosobine heeft een mannelijke spirit en geeft mannelijke kwaliteiten, zoals: focus, praktische gidsing bij het maken van keuzes en geen afleiding . De schimmels waarin de Psylosobine groeit staat in verbinding met bomen die veel wijsheid bezitten. Psylosobine maakt nieuwe neuroverbindingen waardoor je geleidelijk overtuigingen kunt veranderen in je systeem.

Cacaobliss

Cacaobliss is een bijzondere alchemie van planten. De actieve stoffen zijn: psilocybine, MAO-remmer en de Cacao in samenwerking met de kruiden werkt hartopenend. De MAO-remmer in de Cacaobliss bestaat uit de Caapi plant en deze betreft de spirit van moeder Ayahuasca. Een kwaliteit die deze plant heeft is om je in het hier en nu te brengen.

Cacaobliss heeft een vrouwelijke spirit en is echt het medicijn van het hart . Het mooie is dat je door de Cacaobliss te nemen contact maakt met verschillende facetten: de bosspirits, moeder Ayahuasca en de wijsheid van de Inca’s. De Ceremoniële Cacao en de blend van 20 hart openende
kruiden stimuleren je bij het openen van je hart. De Caapi helpt je om in het hier & nu te zijn en de Psylosobine helpt om in je psyche te opereren.

De Caapi Banisteriopsis is verwerkt in dit medicijn waardoor de spirit van Moeder Ayahuasca te voelen is. Zij is de moeder spirit van de jungle en heeft moederlijke eigenschappen. Het werkt goed bij het thuiskomen in je hart, vinden van je zielsmissie en verbeteren van je relaties . Soms verlies je jezelf wel eens en kun je moederlijke en liefdevolle hulp gebruiken om weer in verbinding met jezelf te komen.

Eigenschappen van de Truffels

-Mannelijke kwaliteiten
-Focus
-Concentratie
-Dingen gedaan krijgen
-Helderheid
-Gemakkelijker keuzes maken
-Innerlijke rust
-Geen afleiding

Eigenschappen van de Cacaobliss

-Vrouwelijke kwaliteiten
-Hart openen
-Zelfliefde
-Verbeteren van je relaties
-Zingen & Dansen
-Creativiteit
-Zielsmissie
-In het hier & nu zijn

Ervaringen Plantmedicijn Ceremonie

  • Wat een magische ervaring was mijn eerste plantmedicijn ceremonie bij jou in je prachtige Yurt in de Soesterduinen! Ik voelde mij heel welkom, veilig en in verbinding, ook met de rest van de groep. De soundhealing was heel bijzonder, voor iedereen wisten jij en Yoka precies welke klanken er nodig waren om de reis dieper te ervaren. Love love love de handpan!! Mijn innerlijke wolf heeft onwijs genoten van jouw wapperende veren en het rennen door het bos. Mijn ontmoeting met Moeder Aarde en de boodschap die ze voor mij had gaven nog meer duidelijkheid over het pad dat ik mag bewandelen. Ook ervaar ik sinds de reis zoveel meer liefde voor mezelf. Dankjewel Lieve Jantine voor deze magische reis! - Cindy
  • Prachtige ceremonie met hele bijzondere vrouwen waar je direct een connectie mee voelt. De locatie maakt het bijna magisch, zo midden in het bos en in zo'n warme yurt, en Jantine en Joka voelen precies aan wat er nodig is in de sound healing, met o.a. een handpan en klankschalen. Het voelde alsof ik deelnam aan een concert waarbij klanken visueel werden en iedere cel in mijn lichaam een sprongetje maakte als de klanken dichterbij kwamen. De afsluiting vond ik ook heel fijn met een gezonde en lichte maaltijd, waarbij we bij het vuur nog even napraatten over onze ervaringen. -Lieke
  • Het dieet heb ik nog een week door kunnen zetten, weet niet precies waarom maar voelde gewoon goed :-). Bij een korte ademhalingsmeditatie later deze week leek het wel of ik ineens een (soort van) innerlijk haakje voelde, die connectie kon vinden met het haakje van de "mij" van de buitenwereld. Deze twee haakjes maakte verbinding met elkaar en het was heel mooi vredig gevoel maar ook weer apart om te ervaren. In de waan van alle dag verdween dit wat naar de achtergrond maar het is niet weggegaan. Ik kan nu sinds die tijd beter "inloggen" bij mezelf en het gevoel weer opwekken. Ik durf zelfs een beetje van meer innerlijke kracht te fluisteren. Op het werk, in mijn team, komen er nu ook weer mooie positieve dingen op me af, de juiste energie stroomt weer lekker. Nogmaals mijn dank en hoop jullie snel weer eens te spreken. - Ivangka
  • Het was een heerlijke warme welkom bij Jantine. De ruimte, de cirkel, meditatie en intenties vooraf. Hele mooie ceremonie ruimte waar je helemaal veilig en vertrouwd voelt. De space holding was subliem. Ik kon helemaal in ontspannen en reizen. Mijn reis was diep en ging generaties terug in de healing proces. Aan het einde hebben we fijne maaltijd gedeeld en ook was er ruimte om de ervaring te delen en bespreken met anderen. - Masha
  • Laatst een cacaobliss ceremonie mogen doen bij Jantine. Ik vond het erg spannend van te voren maar Jantine zorgde ervoor dat ik mij op m'n gemak voelde waardoor de spanning afnam. Het was op een heerlijk rustig en mooie locatie in het bos. Ik heb de ceremonie als heel mooi ervaren. Samen met Yoka speelde Jantine samen op instrumenten waardoor dit heel mooi en intens samen viel met de cacaobliss. Ik kijk er heel positief op terug en zeker voor herhaling vatbaar - Karen

Jouw persoonlijke keuze

Het is een persoonlijke keuze. De plant roept je. Dus de plant waardoor jij je het meest door voelt aangesproken, is de plant die je kiest. Welke kwaliteiten kun je beter gebruiken? Ben je meer in je mannelijke of in je vrouwelijke energie? De Cacaobliss geeft je vooral vrouwelijke kwaliteiten en om in contact te zijn met je emoties. De Truffels geven je meer mannelijke, aardse en praktische kwaliteiten. Beide helpen je om uit je hoofd te gaan en meer in contact te staan met je hart.

Hoe bereid je jouw reis voor?

Iedere plantmedicijnceremonie vergt een goede voorbereiding, op mentaal, spiritueel en fysiek niveau. Voor zowel een Truffel Ceremonie als een Cacaobliss ceremonie heb ik een uitgebreide handleiding, startend ongeveer 2 weken voor de ceremonie.
Copyright 2022 Komorebi Rituals - 
 Webdesign Waves & Woods
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram